HTML

A KIRÁJ és a haverok

Kép(telen)regény egy álamfőről és a többiekről.

Friss topikok

Linkblog

Bohémia gyarapodása -Václav kiráj tollasodik (Cseh népmese)

2011.05.04. 07:06 akiraj

1.)

Egyszer volt, hol nem volt, hogy hetedhét országon túlra, de még az Üveghegyen is túlra utazott II. Václav kiráj, Bohémia álamfője. Még az Óperenciás-tengeren is átkelt.

 

2.)

Ahol találkozott az őt vendégül látó ország kirájával. Ez az ország a világ másik végén van. Azt mondják az okosok, hogy ott akkor terem a cseresznye, amikor nálunk tél van, és fordítva és a kalmároknak ez egy remek lehetőség, no de az egy másik mese! A kirájok az asztalnál ültek. Míg a másik kiráj beszélt, Václav kiráj figyelmét felkeltette az asztalon fekvő töltőtollas doboz. Kinyitotta és érdeklődve megszemlélte tartalmát. Ezt követően elismerően bólogatott.

 

3.)

Három másodperc alatt azonban a toll eltűnt! A bohém kiráj egy hamiskártyás rezzenéstelen arckifejezésével az asztal alá rejtette az idegen pennát. Egy mozdulat, és a toll a másik kézbe, majd a kiráji zsebbe került. Egy pillanat múlva, amikor Václav kiráj begombolta a zakóját, a kezében már nem volt semmi!

 

4.)

Íme az uralkodói manőver mozgóképen. "A töltőtoll teljesen normális szuvenír. Egyáltalán nincs ellentétben a protokoll szabályaival" - mondta Bohémia kiráji hoppmestere, a korábbi bohém álamfő, I. Václav kiráj egykori szóvivője.  A Világhálón  kommentálók százai más szavakkal jellemezték eme sunyi uralkodói harácst.

Röpke kiráji traktátumunk forrása itt.

Settenkedő! Watch and learn!

__________

Vége

Szólj hozzá!

Címkék: cseh vaclav klaus

A bejegyzés trackback címe:

https://kiraj.blog.hu/api/trackback/id/tr942864973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása