HTML

A KIRÁJ és a haverok

Kép(telen)regény egy álamfőről és a többiekről.

Friss topikok

Linkblog

Magyar népmese: A takarítónő-ügy

2011.05.02. 07:13 akiraj

1.)

Hajdanában, danában, a Sándor-palotában

 

2.)

a takarítónő azt a helyiséget takarította éppen, ahová a kiráj is gyalog jár. Amikor is egy darabka használt WC-papírt felkapott egy kósza szellő. A papír kiröppent a szellőzőablakon és egyenest a

 

3.)

kiráji dolgozószobában az íróasztalra esett!

 

4.)

Megijedt szegény takarítónő, hogy ne ijedt volna meg, hiszen ezért a felségsértésszámba menő malőrért akár bitófára is kerülhet! Halálfélelmében azon nyomban, lóhalálában felhívta a főnökét. Hátha ő tudja, hogy mitévő legyen?!

 

5.)

ZZZZrrrrrrrr! Zzzzrrrrrrrrrrrrr! ZzzzZZZZrrrRRRrrr! ZzzzRrrrr....

 

6.)

Megrémült a főnöke is, hogy ne rémült volna meg, hiszen a buta liba takarítónő miatt még a zsíros udvari megbízást is elveszítheti! Mivel nem volt bázisa a Várban, hát felhívta a legjobb problémamegoldót, a kiráj jobbkezét.

 

7.)

A kiráj jobbkeze épp a haverjaival ultizott. A felnégyelt Koppány egynegyedével és Gellért püspökkel.

 

8.)

Előtte pedig oroszruletteztek gróf Teleki Pállal és egy másik kirájjal, Jimmyvel.

 

9.)

De kirájának hűséges szolgájaként azonnal az Acurajába vágta magát a kiráj jobbkeze (még egy húsz-százas piros ulti durchmarscht is veszni hagyott), és a  sokadik kerületi játékbarlangból rekordidő alatt felszáguldott a kiráji várba. A Sándor-palota előtt leparkolt és berohant a kiráj dolgozószobájába, hogy eltüntesse a kiráji íróasztalra röppent használt WC-papírt.

 

10.)

Sajnos hiába rohant be lóhalálában a kiráj jobbkeze a kiráji dolgozószobába,  mert a  kiráj, mint a törvényhozás motorja, nem vesztegeti az idejét! Az asztalán heverő papírt annak rendje-módja szerint, bölcs álamfőhöz méltóan áttanulmányozta és addigra MÁR ALÁÍRTA!

 

10+1)


Szerencsére a gondatlan takarítónő az Európai Únijó nyomására megúszta a bitófát. Az elavult, barbár, mucsai akasztás helyett korszerű, felvilágosult eszközzel,  guillotine-nal fegyelmezték.

____________

Vége

(kössz Quentin)

Szólj hozzá!

Címkék: wc papir takaritono

A bejegyzés trackback címe:

https://kiraj.blog.hu/api/trackback/id/tr262862750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása